keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Lisää pussukoita

Kaksi uutta pussukkaa on taas valmistunut. Isompi farkku-pussukka on kooltaan noin 21 x 14 cm ja pienempi pussukka noin 17 x 12 cm. 


Näitä pussukoita oli kiva tehdä. Mutta mitä ihmettä.... Toisen pussukan sisällä on jotain liikettä. Hui! Siellä on jotain sisällä... Nyt sieltä kurkistaa joku! Mikä se oikein on?


Nyt pussi kaatui ja sieltä tulee joku ulos!


Sehän on.....
.......pieni koira, joka iloisesti heiluttaa häntää! Ja sillä on kaulanauhassa pieni timanttikoru. :)


Nyt se jo lähti villisti juoksemaan pitkin asuntoa, haluaa tietysti tutustua paikkoihin, mihin hän oikein on tullut. Kyllähän sieltä jo kaverikin löytyi!

perjantai 25. maaliskuuta 2011

Postia!

Tänään tuli mieluisaa postia! Tällainen odotti postilaatikossa kun tulin töistä kotiin:


Viikko sitten tilasin ja nyt se vihdoin saapui! Heti piti aloittaa virkkaaminen... :)

torstai 24. maaliskuuta 2011

Farkku-pussukka

Pieni pussukka farkkukankaasta. Kaavan ja ohjeen löysin Hipun blogista. Kiitos Hippu hyvästä ohjeesta! Koristeen väsäsin puuvillanauhasta ja puu-napista. Pussukan koko noin 17 x 12 cm.



Huivi

Eilen valmistui huivi pipolle kaveriksi Dropsin ohjeella. Tästä tuli vähän retro-henkinen. :)
Samat langat ja värit kuin pipossakin, ruskeaa lankaa meni tähän kaksi kerää.
Ja pitihän tähänkin kukka tehdä! Kukassa on koruneula takana, joten sen saa irti. Pipon kanssa käytettynä tulee ehkä vähän liikaa jos huivissakin on kukka, mutta pelkän huivin kanssa kukka on ihan kiva!


Tässä näkyy huivin muoto:

Ja tässä lähikuvaa kukasta ja reunuksesta:

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Kevätpipo

Tänään valmistui uusi kevätpipo. Tästä tykkään tosi paljon! Värit on ihanat ja tuli just hyvän kokoinen.

Ohjeen pipoon löysin Ullan sivuilta. Lanka on Dropsin Safran, värinumerot 52 ja 14. Pipossa on 129 silmukkaa (joustimessa 128), ja on neulottu 2,5 mm puikoilla. Yksi kerä riittää pipoon.
Nappilaatikostani sattui löytymään ties kuinka vanha yksinäinen nappi joka sopi tähän mielestäni hyvin.




Tekisi mieli vielä huivi tehdä tähän kaveriksi, Dropsin sivuilla näkyi olevan paljon kivoja huivimalleja...

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Sukat

Lapsen perussukat 7 veljestä Polkka-langan keränlopusta. Sukat ovat kokoa 22. Nämä lähtevät Kotosukka-keräykseen Turun vastaanottokeskukseen, jonne voi lahjoittaa villasukkia turvapaikanhakijoille.

tiistai 8. maaliskuuta 2011

Bolero

Tämä bolero valmistui jo viime syksynä. Sen oli tarkoitus tulla minulle itselleni, mutta kuinkas kävikään, siitä tuli minulle vähän liian pieni... Tein sen omasta päästä ilman mitään ohjetta tai mittoja, ja pienihän siitä tuli! Näinkin voi käydä... Nyt se on kuitenkin löytänyt uuden omistajan sukulaistytöstä, joka tykkäsi bolerosta kovasti!


Lankana Dropsin Muskat, värinumero 41. Reunaan on neulottu mukaan muutama kierros ohutta hopealankaa. Pitsimalli on otettu Neulojan käsikirjasta.

Tässä bolero uuden omistajan esittelemänä: 



maanantai 7. maaliskuuta 2011

Rannekkeet

Tässä valmiit rannekkeet. Lankana Dropsin Alpaca, värinumero 0601. Rannekkeet on tehty Poppelin ohjeella. Ohjeesta poiketen minun rannekkeissani on 42 silmukkaa, ja peukaloa on neulottu muutama kerros. Kiva ohje ja ihanan pehmeä lanka!

torstai 3. maaliskuuta 2011

Puikoilla alpaca-lanka

Nyt on niin sanotusti koe-neulonnassa Dropsin Alpaca-lanka. Siis ensimmäistä kertaa on alpakan villaa puikoilla, tekeillä rannekkeet. Olisi ihana joskus tehdä alpakan villasta neuletakki tai pusero. Niin moni on sitä kehunut, ja kyllä se ihanan pehmeältä tuntuukin. Ajattelin ensin kokeilla tällaisen pienen työn ja vähän "tutustua" lankaan ennen kuin isoa työtä aloittaa. Siis JOS joskus aloittaa... Aika ohutta vaan on, olen aika paljon neulonut paksuista langoista, mutta ihan mukava lanka on neuloa! Kuvia tulee sitten kun on valmiit rannekkeet.

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Heips!

Tänne perustin uuden käsityöblogini. Neulominen on intohimoni, mutta myös monenlaista muuta käsityötä tulee tehtyä. Olen tähän asti pitänyt neuleblogia Novitan sivuilla. Sieltä löytyy aiempia neuletöitäni. Jatkossa laitan kaikki käsityöni tänne esille, niin neuleet kuin kaiken muunkin muunkin mitä keksin tehdä.

Toivottavasti tulette viihtymään pientä näyteikkunaa katsellessa!