perjantai 27. toukokuuta 2011

Kotona taas

Reissu meni mukavasti. Aurinkoa ja lämpöä riitti ja muutenkin matka meni hyvin. Barcelona on ihana kaupunki! Tulihan pari lankakauppaakin katsastettua. Ensiksi kävin lankakaupassa nimeltä All you knit is love. Todella ihana kauppa jossa oli lämmin tunnelma ja laaja valikoima erilaisia lankoja. Kaupan takaosassa oli tila jossa istui naisia (ja miehiäkin) neulomassa. Suosittelen lämpimästi Barcelonan matkaajille. Tässä pari kuvaa kaupasta:



Tästä kaupasta mukaan lähti kolme kerää Italialaista merinovillalankaa sekä KnitPro pyöröpuikko kokoa 2,75 mm ja 100 cm pitkä. Tämä käy hyvin magic loop tekniikkaan esimerkiksi Fabel-langalle...



Toinen lankakauppa oli vähän pienempi kauppa La Barcelana. Ihana kauppa tämäkin. Täältä löytyi myös espanjalaisia lankoja ja myös paljon muuta. Mukaani lähti täältä kolme kerää espanjalaista villalankaa. Ihastuin langan "epätasaisuuteen" ja on se aika pehmeääkin!


Matkalla pitää tietysti olla aina matkakäsityö mukana. (Piti miettiä sellainen työ jonka voi tehdä bambuisilla sukkapuikoilla, jotta voi ottaa mukaan myös lentokoneeseen.) Tällä matkalla valmistui lapaset Novitan Florica -langasta. Ohje on täältä ja sitä hieman muuttelin lapasiksi.


Sitten vielä matkamuistoista kasatut tuikkukipot. Hiekka on kylläkin kaupasta ostettua koristehiekkaa, jonka koristelin välimeren rannalta kerätyillä kivillä ja simpukankuorilla. Kivet on viime kesän Ranskan matkalta, aivan sileitä pyöreitä ja soikeita kiviä. Simpukan kuoria löysin Barcelonan hiekkarannalta ja otin muutaman mukaani.

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Tunnustus

Sain tunnustuksen Lankakeijulta. Kiitos! Nää on aina kivoja! =)


Laitan tunnustuksen eteenpäin seuraaviin blogeihin:





Tästä onkin sitten hyvä lähteä lomareissulle. Lähdetään viikoksi Espanjaan, Barcelonaan. Majapaikkamme lähellä pitäisi olla parikin lankakauppaa, pitäähän ne käydä tietysti katsastamassa! 

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Valmiit sukat

Nyt oon vihdoin saanut valmiiksi nuo sukat magic loop-tekniikalla. Lanka on siis Dropsin Fabel ja sukat on tehty 2,5 mm pyöröpuikolla jolla on pituutta 120 cm. Silmukoita on 60 per sukka, ja tuli juuri sopivan kokoiset mun 38 numeroiseen jalkaan. Tykkään että sukat saa olla aika napakat. Kärkeen tein sädekavennuksen ja tuli tosi hyvät, nää sukat istuu mun jalkaan ihan täydellisesti. Lisäksi on kiva kun väriraidat tulee reilusti eri kohtiin. Kaikin puolin onnistuneet sukat siis. Tykkään! :)



Toivottavasti nää sukat kestää, halusin tehdä ikään kuin koemielessä omaan käyttöön fabelit kun viime aikoina Novitan langoista neulomani sukat ovat nyppyyntyneet tosi nopeasti, tuntuu että niissä on laatu mennyt vähän alaspäin. Ainakin tässä vaiheessa Fabel-lanka tuntuu hyvältä ja laadukkaan oloiselta. Ja yllättävän riittoisaa lankaa! Vajaa kerä yhtä sukkaa kohti, kerän lopuista vois tulla vielä vaikka pienet vauvan sukat tai jotain muuta pientä... 

lauantai 14. toukokuuta 2011

Suojapussukka aurinkolaseille

Välipalatyönä ompelin suojapussukan aurinkolaseille. Kaikki materiaalit on kierrätetty jostain vanhasta. Kangas on vanhasta verhosta. Vuorena on tikkikangas (jämäpala) joka antaa tukea ja pehmustetta pussukalle. Nyöri ja klipsi on jostain vanhasta vaatteesta ja pääsi näin uusiokäyttöön. =)

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Vanhoista farkuista caprit

Vanhat farkut, joista lahkeensuut olivat menneet vähän huonon näköisiksi ja muutenkin ehkä joskus tullut lyhennettyä ne pikkuisen liian lyhyiksi, saivat nyt vielä jatkoaikaa capreina. Pätkäisin reilusti mittaa pois ja ihan kivat tuli! Lahkeensuun voi joko pitää suorana tai vähän kääntää. Kuvassa toinen lahje käännettynä. Tästä tuli ihan edullinen "uusi" kesäasu. Paita löytyi kirpparilta neljällä eurolla joten sen enempää ei tälle asulle hintaa tullut. 

lauantai 7. toukokuuta 2011

Magic loop - tekniikan opettelua

Kävin joskus, ehkä noin vuosi sitten Poppelissa kurssin jossa opetettiin magic loop -tekniikkaa. Kurssin jälkeen ei tullut tehtyä tekniikalla muuta kuin ne harjoitustyönä tehdyt pienen lapsen sukat. Silloin muuten opettelin myös tiimalasikantapään, mutta en itse oikein tykästynyt tuohon kantapäähän, minun jalkaan se ei oikein istu niin hyvin kuin tuo "tavallinen" kantapää.

Nyt kuitenkin innostuin kaivelemaan kurssilta saadut ohjeet ja aloitin itselle tekemään sukkia turkoosin sävyisestä Fabel-langasta. Alku oli aika hankala ja kyllä siinä muutama ärräpää lensi kun alkuun tuntui että koko ajan oli langat solmussa ja puikko kippuralla. Mutta kyllä se sitten kun vähän matkaa oli saanut vartta tehtyä niin alkoi sujumaan! Nyt on sukat alkanut edetä ihan mukavaa vauhtia. Ihan kiva tekniikka, vaikka ei varmaan (ainakaan alkuun) sen nopeampi kuin sukkapuikoilla, mutta kivaa vaihtelua sukan tekoon. Ja mukava kun molemmat sukat valistuu yhtäaikaa!

Tältä siis näyttää sukantekele tällä hetkellä. Aloituksessa en hakenut langasta samaa värikohtaa vaan aloitin molemmat kerät siitä kohtaa mistä sattui tulemaan. Väriraidat saa tulla tarkoituksella eri kohtiin sukissa.


Kantapään teko tällä tekniikalla tuotti hieman päänvaivaa, mutta sain siihen apua Neulomosta. Kiitos Paprikalle neuvoista ja vinkeistä! Kuten kuvasta näkee, kantapäät on nyt tehty onnistuneesti.