maanantai 25. heinäkuuta 2011

Patalappu-vaihto

Osallistuin Novitan Neulomossa patalappuvaihtoon. Nyt vaihto on ohi ja voin siis julkaista kuvat. Oli kyllä tosi kiva vaihto, sopivan pieni työ jonka sai nopeasti valmiiksi. Tämä oli toinen vaihtorinki mihin osallistun. Viime kesänä osallistuin kesäkassivaihtoon ja molemmat oli kyllä tosi kivoja!


Tässä hienot patalaput jotka sain Red Dragonilta. Tykkään tosi paljon väreistä ja mallista! Käytössäkin on jo olleet, yritän tietysti koko ajan olla sotkematta niitä kun ovat niin hienot! :)




Tällaiset minä tein BlueNun:lle. Mallin keksin omasta päästä ja tällaiset niistä tuli. Omasta mielestä ihan onnistuneet ja ilmeisesti oli mieluisat myös saajalle! Näitä oli hauska tehdä!














torstai 21. heinäkuuta 2011

Lomakuulumisia

Kesäloman viimeistä pätkää vietellään ja mukavasti on loma mennyt. Kävin muutaman päivän sukulaisvierailulla pohjoisessa ja oli ihana reissu kun näki pitkästä aikaa rakkaita sukulaisia! Ja muutenkin teki hyvää päästä vähän rentoutumaan muuttostressistä vähäksi aikaa. Viikon päästä siis muutto uuteen kotiin ja sen jälkeen sitten jo työtkin alkaa. Vielä ehtii vähän aikaa ottaa rennosti!


Tässä vähän fiilistelykuvaa lomareissulta, pääsin opettamaan kummityttöäni neulomaan. Ja samalla otimme aurinkoa. Ihania lomamuistoja! :)






Matkalla tuli siis tehtyä käsitöitäkin (tietenkin) ja löysin taas hetken aikaa kadoksissa olleen neulomisintoni. Valmiiksi tuli pipo Ullan ohjeella. Lankana on Sandnesgarn Mandarin Petit ja menekki 1 kerä. Tein piposta matalamman kuin ohjeessa.
Tämä oli ensimmäinen työ jonka neuloin Espanjasta ostamallani Knit pro- pyöröpuikolla, joka osoittautui oikein hyäksi käytössä. Samalla huomasin että Magic loop tekniikka toimii myös pipon teossa hyvin kun ei tarvitse kavennusvaiheessa sukkapuikkoja vaihtaa.








Tämän oli tarkoitus tulla miehelleni, mutta pipo olisi saanut olla napakampi. Siitä tuli liian iso hänen päähänsä! Varmaan vielä käytössä vähän venähtää. Reunaan laitoin kyllä joustinlankaa joka toivon mukaan vähän estää venymistä. Minulla on vielä yksi kerä lankaa jäljellä joten ehkä teen hänelle vielä uuden pipon. Harmittaa kyllä tosi paljon! Toivottavasti löytyy joku jolle tää on sopiva! Tää kyllä menee tosi isoon päähänkin kun joustinneule venyy paljon. Muuten kyllä tuli kiva pipo. Kuvissa näkyy armottomasti käsialan epätasaisuudet jotka luonnossa ei näytä kyllä noin pahalta.. En ole vielä höyryttänyt pipoa kun oli niin kiire kuvaamaan, sekin varmaan auttaisi vähän asiaa...


Nyt siis vielä viimeisiä lomapäiviä viettämään ja ensiviikolla muuttohommiin!


Ai niin, meinasi unohtua että kyllä sieltä reissulta jotain tuliaisiakin löytyi, nimittäin kaksi kerää Pompom Multi lankaa. Tätä minulla oli ennestään kotona yksi kerä ja nyt satuin löytämään tätä lisää ja vieläpä ihan samaa väriä. Jee!!! Hakusassa on ollut... Nämä ehkä muuntuu jossain vaiheessa kaulahuiviksi...






sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Valmis arkku

Nyt on kuluneen kahden vikon aikana arkku saatu maalattua valmiiksi, ja patalappuvaihdon patalaput ovat valmistuneet ja matkanneet uudelle omistajalleen. Niihin palataan myöhemmin, mutta tässä nyt siis arkku uudessa ulkoasussaan.


Oli tosi mukava projekti tämä arkku, ja ihan uutta minulle. En ennen ole mitään huonekaluja maalaillut. Onneksi minulla oli mieheni apuna joten aika hyvin hommasta selvittiin!


Arkku on maalattu valkoiseksi Helmi-kalustemaalilla, väri listanvalkoinen ja puolihimmeä. Siihen tehtiin ihan pinnallinen hionta, ei poistettu kokonaan vihreää väriä, kun oli peittävä maali. Pohjalle ensin pohjamaalia kahteen kertaan ja sitten maalaus kahteen kertaan. Ihan vähän kuultaa vielä tummaa läpi mutta en jaksanut enää kolmatta kertaa maalata. Sisällä sitä ei huomaa, mutta ulkona luonnonvalossa näkee että ei ihan täysin peittävä ole vielä. Kolmas kerros maalia olisi peittänyt varmasti kaikki loputkin, mutta meidän mielestä on ihan hyvä näinkin. Pinta saa ollakin tuollainen "elävä" tällaisessa puuarkussa. Pääasia että vihreä väri erotu.


Kansi on hiottu kokonaan vihreästä väristä puhtaaksi, ja sitten vahattu Maston Woodmix Clou- puuvahalla, väri Pähkinäpuu. Vaha jättää puun syykuviot näkyviin. Siitä tuli tosi hyvän värinen. Vahakin on laitettu kahteen kertaan. Ekalla kerralla tuli vähän mokailtua eikä vaha tullut tasaisesti, mutta aika hyvin saatiin korjattua kun tehtiin välihionta ja toiseen kertaan vaha päälle.


Tää onnistu loppujen lopuksi tosi hyvin, ja olen tosi tyytyväinen vaikka ei ihan ammattilaisen tekemää vastaakaan!


Tässä siis arkku koko komeudessaan, (kannen väriä ei tässä kuvassa hyvin erota):


Tässä kuva kannesta, tästä näkee hyvin värin ja pinnan "elävyyden":



 Sitten vielä innostuin vahaamaan pienen laatikoston, jossa säilytän koruja. Olin niin innoissani etten muistanut kuvata sitä ennen vahausta. Se oli siis vaalean puun värinen. Nyt on siis pähkinän värinen.



Vahaa jäi vielä, ja mieleni tekisi vielä vaalen puun väriset peilin karmit sutaista... Saas nähdä missä välissä ehtii...