perjantai 24. lokakuuta 2014

Ompeluksia taas...

Kummityttöni täytti 2 vuotta ja ompelin lahjaksi hänelle paidan ja housut.


Paita on trikoota ja housut joustocollegea. Ihan peruskaavoilla tehty, housuihin tein itse tuollaiset kaarevat taskut. Muistin joissain blogeissa nähneeni tän tyyppisiä taskuja lasten housuissa, mutta ohjetta en niihin löytänyt. Niinpä itse sommittelin nuo taskut ja hyvin onnistui.

Samoilla housun kaavoilla tein kesällä omalle pojallekin housut. Niissä käytin raitaresoria ja laitoin vyötäröllekin resorin. Kuvassa myös pari hihatonta paitaa jotka kesällä tein. Talvella toimivat aluspaitoina vielä ihan hyvin. Kaikki kankaat on hankittu kestovaippakaupasta. Rakettipaidassa selkäpuoli on eri kangasta kuin etupuoli. Sillä kankaalla myös kanttasin pääntien ja hihansuut.


Tällainenkin hihaton kesäpaita tuli silloin tehtyä yksivärisestä puuvillatrikoosta. Siihen painoin kangasväreillä tuollaisen kala-kuvan. Samasta kankaasta tein myös sortsit mutta niitä en ole kuvannut. Tuo kangas oli joku kirpparilöytö.


Ja nyt kun kesää alettiin muistelemaan niin tässä vielä yksi sortsi - t-paita setti jota en varmaankaan ole myöskään muistanut ajallaan esitellä:


Apinatrikoo on Eurokankaasta ja sininen joustocollari muistaakseni joskus ajat sitten Kestovaippakaupasta hankittua. Tuntuupa hassulta näin syksyllä kesävaatteista tänne kuvia laittaa, mutta laitetaan nyt... ;)

Sitten on valmistunut pari pientä mutta hyvinkin tarpeellista tavaraa, nimittäin pipipusseja. Näissä on täytteenä kauranjyviä, ja toimii loistavasti kylmäpussina kolhun sattuessa. Toisen annoin ystävälleni ja toinen tuli omaan käyttöön. Säilytetään sitä aina pakastimessa kolhujen varalta. Sattui tuolta kangaslaatikosta löytymään pieni pala tuollaista puuvillakangasta missä oli kivat ja juuri sopivan kokoiset kuvat joten käytin sitä näihin. Taustapuoli on sitten jotain muuta puuvillakangasta mitä sattui löytymään. Näihin tein irrottettavat päälliset niin voi tarvittaessa pestäkin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti