lauantai 22. maaliskuuta 2014

Rakkaudella Äiti

Nyt sitten esittelyssä niitä lupaamiani lasten vaatteita. On tullut ostettua ihania trikookankaita joista nyt sitten valmistuu siis lapselleni vaatteita.
Aloitetaan vaikka tästä autopaidasta:
Tämän ihanan autokankaan ostin Kestovaippakaupasta. Kaavat otin Ottobre 6/2012 lehdestä, malli "Raide". Hihansuut ja pääntie on kantattu joustokanttinauhalla, joka on myös ostettu samasta paikasta. Tein koon 98cm, joka on vielä pikkuisen reilu pojalleni, mutta ihan käyttökelpoinen jo kuitenkin. Meneepähän sitten vähän pidempään...

Samalla kaavalla tein lyhythihaisen version oranssista tähtitrikoosta. Sille kaveriksi tein harmaat farkut ohuesta joustavasta farkkukankaasta. Kaavat on "Veijari"-malli samasta Ottobresta kuin paidankin kaavat, koko 92cm. Nämä farkut käyvät hyvin yhteen myös tuon autopaidan kanssa. Kaikki tikkaukset tein oranssilla langalla ja takataskuihin tikkasin tähti kuvion. Nämä kankaat on myös hankittu Kestovaippakaupasta.






Samalla paidankaavalla, hihoja hieman muokaten, valmistui pitkähihainen paita tästä suloisesta trikoosta, jossa eläimet lentävät kuumailmapalloilla. Tähän tein leveämmät resorit hihansuihin, ja pääntie on myös kantattu resorilla.
Kangas on hankittu Rovaniemeltä Ottobren myymälästä, jossa pääsin käymään noin kuukausi sitten. Siellä oli kyllä todella paljon ihania kankaita, joista oli vaikea valita mieluisimmat. Kuitenkin tämä ja pari muuta kangasta sieltä tarttui mukaani.
Ajatuksena olisi tehdä vielä kaveriksi housut oranssista velourista, joka jo kaapissa odottaa ompelua.

Näihin kaikkiin vaatteisiin olen ommellut tällaisen "Hand made with love"-merkin. Paitoihin helmaan ja housuihin etutaskun alapuolelle. Nämä ovatkin rakkaudella tehtyjä, (josta siis myös tuo otsikko.) ;)


Pari pipoakin olen tehnyt kevääksi, pojan keväthaalareihin sopivat. Nämä kankaat olivat kaapissa jo entuudestaan, ja sattuivat sopimaan väreiltään kevääksi hankittuihin tamineisiin.
Peruspipo kärpässienisienitrikoosta:


Ja neliöpipo merirosvotrikoosta:


Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille lukijoille! :)




maanantai 17. maaliskuuta 2014

Lämmikettä päälle ja varpaille

Neulerintamalla on valmistunut miesten perus villasukat. Varren joustinneule jatkuu myös jalkaterän päälliosassa. Lankana näissä on 7-veljestä.


Ompelurintamalla on taas valmistunut itselleni pipo pinkistä tähtitrikoosta. Pinkki ei kyllä kuulu minun lempiväreihini, mutta uuteen ulkoilupukuuni käy niin kivasti tommonen pinkki pipo niin pitihän sellainen sitten tehdä. :)

Nyt onkin minulla vaihteeksi ompeluinnostus päällä, ja lastenvaatteita on valmistunut ja valmistumassa lisää, niitä siis luvassa seuraavaksi...